Kommande provningar

10/5 Tastemaster, FraudsienÄr någon sugen att komma som gästprovare så anmäl gärna er intresse på "konässören"fredag 12 november 2010

Samples som suprise!!

Hej Malt vänner!! efterfyra dagar i Lalandia med familjen kom man hem som en ny människa, ja faktiskt det var en en upplevelse som jag vill jämställa med ett spa för hela familjen. Jag kan berätta mer om detta senare för den som är intresserad. När Ann hade varit och hämtat posten så kom hon in och ställde frågan vad "har du nu beställt från tradera?" Jag såg ut som ett frågetecken och bedyrade min oskuld. Det visade sig att detta lilla "traderaköp" var en mycket trevlig liten överraskning från en av "Maltes fellows" nämligen Fraudisen han hade sänt två par trevliga samples och det var följande. Glenfarclas 21 år, Bruichladdich infinity 3 Ed.,Big Smoke, Ben Nevis 10 år. Av dessa smakade jaf två i afton och här kommer dessa betyg.

Glenfarclas 21 år:

Arom/doft: Första intycket är fruktig som få och ger ett intryck av att man går genom en äpplealle' på Österlen, men kör man ner snoken ytterligare i glaset så känner man en lukt av papperslim. En mycket komplex arom av en spännande whisky som påminner lite om cragganmore med den där lite speciella russindoften.

Smak:

OJ!! Smaken är mycket fruktig och rund, jag vill nog säga att hela smaken speglar en stor elegans. Detta är enligt min personliga smak en whisky när man bara vill sippa på en mycket njutbar whisky och bara slappna av. SLAINTE!!

Bruichladdich Infinity 3 Ed.

Arom/Doft

En intensiv söt doft av farinsocker, lite torv och hav.

Smak: En djup och intensiv smak lite sötaktig. Påminner faktiskt en del om Talisker D.E. med en lång och värmande god eftersmak perfekt efter en fisketur på hösten, det blir mumma framför kaminen ;-)

TACK FRAUDIS :-)

Inga kommentarer: