Kommande provningar

10/5 Tastemaster, FraudsienÄr någon sugen att komma som gästprovare så anmäl gärna er intresse på "konässören"fredag 2 oktober 2009

Loffes provning 2009-08-22

Här kommer nu den efterlängtade sammanställningen från Loffes provning i Hällevik en lördag i slutet på augusti.

Jag vill börja med att tacka Loffe som var tastemaster för kvällen, för en mycket bra planerad och mycket väl genomförd provning. Lukttestet är alltid en höjdare att spetsa till våra sinnen med. Det är verkligen skitkul att komma till en provning och se att tastemastern har lagt manken till. Får se hur du ska toppa detta Jimmy.

Härligt Loffe!!!

Nåväl då ska vi prsentera kvällens resultat.

Provningen höll en hög klass med ett bottenbetyg på 3,7 och ett toppbetyg på 6,5 däremellan var det ganska tight.

I mellanskiktet hamnade följande.

Mackmyra'n och Tullarbardine med samma betyg på 5,5

Vissa av oss gillade kvällens svensk extra mycket, medan andra tyckte att det var en ganska slät historia. Slät var också omdömet om Tullarbardine, en i mängden varken mer eller mindre.

Placeringarna över hamnade följande:

Poit Dubh på ett betyg på 6,1 och därefter kom kvällens irländare "The Irishman på 6,0 .

Irländska malt levererar alltid men denna kan vi varmt rekommendera. Det är en malt som är mycket fruktig och har en fin eftersmak passar bra såväl sommar som vinter.

Poit Dubh är också en mycket bra malt som har en unik egenskap och det är att den är mycket trä'ig i smaken men ytterst liten röksmak (Undetecknads åsikt). En mycket bra allroundwhisky tyckte dom flesta i sällskapet.

Kvällens bottennapp var utan tvekan, "Glenn Drumm"

Det var nästan en skrämmande enighet om att denna var kvällens bottennapp. "Något för att rengöra fälgarna med kanske" var ett omdöme. Nåväl drickbar var den i alla fall men inte för njutningens skull, inte denna afton i varje fall. Glenn Drumm slutade med ett betyg på 3,7 .

Då ska vi presentera kvällens segrare:

Bruichladdich Peat!!!

Bruichladdich släpper ju en väldans massa slutlagringar, en del mindre bra och en del riktigt bra.
Bruichladdich Peat tillhör den senare kategorin enligt Maltes fellows och lever verkligen upp till det Islay whisky har blivit känt för, mycket rök saltstänk och god eftersmak. Med dessa faktorer så blev detta följdaktigen kvällens segrare med ett slutbetyg på 6,5 . Grattis Fraude till ett bra köp!

Vi hoppas också att kvällens gästprovare, bröderna Gustavsson blev nöjda!

Väl mött whiskyvänner
och
Slainte fellows

Inga kommentarer: