Kommande provningar

10/5 Tastemaster, FraudsienÄr någon sugen att komma som gästprovare så anmäl gärna er intresse på "konässören"fredag 4 januari 2013

Ursäkta mig, men jävlar vilken Dram

Nu i jul o Nyårshelgen så har det ju varit en massa gott umgänge tillsammans med god mat och dryck. Därför skriver jag det här extra inlägget i afton. Nu i storhelgerna så öppnade jag en butelj som blev en fantastisk upplevelse, denna butelj köpte jag på ren chans i samband med min provning. Vad va då denna chansning??
Ja som ni ser på bildera så var det en "craigellachie 9 år Pedro Ximenez Cask 59,5%, Speyside"

Denna Dram tangerar i mitt tycke faktiskt Fraudes " Glen ugie" som vi fick smaka på Islay 2010.

craigellachie är en otroligt smakrik whisky som dröjer sig  kvar länge i gommen med fantastiska eftersmaker. Men om vi börjar från början så blir dt så här.

Arom: En massiv Sherrylukt tillsamans med en stor sötma o lite insyltade bär.

Smak: Ja här bär det i väg :-) En mycket komplex smak av syltade björnbär och honung tillsammans med sherry och mycket fatkaraktär trots den låga åldern. Mycket god enligt mig.

Efetrsmak: ja här kommer det bästa. En myyycket lång o god eftersmak. Lite syrlighet med sherry och återigen den här syltade fruktbomben som tillsammans med rätt mängd i malten blir till en fantastikt upplevelse.

Slutbetyg: En mycket stark åtta på gränsen till nia. Detta är det högsta betyg på en whisky som jag har dokumenterat. Jag hittar ingen svag punkt på denna malt utan allt är näst intill perfekt. Detta säger jag inte efter en provsmakning utan efter ett antal så tyvärr börjar nivå'n i denna burelj sjunka med oroväckand fart hoppas att jag kan hitta en butelj igen ;-)

Slainte Fellows

Inga kommentarer: