Kommande provningar

10/5 Tastemaster, FraudsienÄr någon sugen att komma som gästprovare så anmäl gärna er intresse på "konässören"fredag 15 juli 2011

Några samples och lite till

Ok det var ju ett tag sedan man skrev på vår lilla blogg så jag tycker att det är dags nu. Sommartider är ju goa tider och semestertider med det för många, däremot så är det inte så mycket whiskytider för många. Detta i sig är ju rätt så intressant eftersom jag själv är både whiskyfantast och fiskefantast och inget dessa två saker är ju någon högsäsong för den typiska utövaren just nu . Kanske är det just därför som jag var ute och jagade gädda i eftermiddags och nu på kvällen/natten bestämde mig för att prova några samples som jag har fått av min gode vän Martin Fraude. Kvällens betyg blev ju rätt höga också, om det beror på att det är längsedan jag smakade på bra whisky eller om det är så att jag haft en riktig konnässörs afton det vet jag inte ;-) Innan jag recenserar kvällens sorter som jag har provat vill jag tillägga följande. Förra helgen var familjen Hjalmarsson På Astrid Lindgrens värld vilket var en positiv upplevelse på alla sätt och vis, men dagen efter, efter att sovit en natt i Hultsfred så hittade vi ett ställe (i en katalog över turistattraktioner i trakten)som heter det "lilla landet" Nils Holgersson's värld. Det verkade ju kanonjust. 125 :- vuxen och 90:- barn. fints som snus. ICKE SA NICKE åk för faan aldrig diiit rena jävla bedrägeriet. Våra bar har mycket roligare på Norje lekplats även om den inte finns kvar. Detta var något jag kände att jag måste delge er alla. Nu till recensionerna.

Longmorn 16 år 48%

Arom: Mild daggig sommaräng.

färg: Gyllenbrun


Smak: Mycket mild rund och god smak. Bra whisky,bättre eftersmak med lite vatten i. Den sitter kvar länge Mumma!!

Betyg: 7 (så här i sommaren)

Glengoyne 21 år sherrycask

Arom: Mycket söt, Mycket sherry*3 plus lite madeira och äppelcidervinäger.

Färg: Mörk bärnsten

Smak: Mycket sherry med en lång eftersmak och tydlig fatkaraktär.

Betyg: 7

Highland Park Signatory Vintage 18 år buteljerad 1990 Cask 55,8

Arom: Ljunghonung med lite rök.

Färg: ljus bärnsten

Smak: Avskalad utan att vara spritig. Lång växande eftersmak som blir mycket mer påtaglig med vatten i. Eftersmaken tenderar att växa och är mycket kryddig som sitter kvar länge. Den var värd tiden i butiken ;-)

Betyg: 7

Slainte fellows

Inga kommentarer: