Kommande provningar

10/5 Tastemaster, FraudsienÄr någon sugen att komma som gästprovare så anmäl gärna er intresse på "konässören"tisdag 28 september 2010

Provlista

Hej Igen! eftersom det verkar som om vi har fått in allas åsikter vad det gäller hur vi ska genomföra våra framtida provningar så tycker jag att vi har kommit fram till en slutsats. Riktigt enade tycks vi aldrig bli så jag tycker att det är dags att höja nivå'n efter tio år. Trots allt är dom nya riktlinjerna för våra provningar mest rättvist eftersom det ger "tastemastern" stora friheter att lägga upp just sin provning på sitt sätt. Är det någon som absolut inte vill vara med på dom nya provningarna så får man kanske tänka efter om man vill vara med eller inte. Jag tycker att det är mycket synd om någon av oss känner att vi absolut inte kan tänka oss lite nya grepp efter tio år, men som sagt min förhoppning är att alla Maltes fellows är med även i framtiden. Svar på detta forumet så fort som möjligt så att vi kan boka in nästa provning. Om den som ska ha nästa provning känner sig tveksam till detta upplägget bara för att det är första gången vi kör det nästa provning så kan jag tänka mig att hålla i den, är det någon annan som tycker att det skulle vara kul att dra i gång med en "ny" provning hemma så säg bara till.

Det nya upplägget är enligt nedan.

Vi ändrar inköpsrutinen för våra whisky som ska provas. Alla betalar in 500 kronor till ”tastemastern” mins 2 månader innan provningen. Det är sedan upp till tastemastern hur han vill disponera pengarn D.v.s han köper in fritt antal whisky till provningen. Om det EV.blir några pengar tillfaller dessa klubbkassan, om summan överskrider 3000 kronor med 1-300 kronor så plockar vi dessa från klubbkassan.
(Dock ej första provningen)

Tastemastern SKA också plocka fram fakta och presentera dessa gällande den whisky/destilerier som provas under kvällen. Den whisky som Ev. blir över tillfaller Tastemaster’n.


Vi borde också få ihop till minst två gästprovare vid varje provning.


På detta sätt kan vi höja kvaliteten på whiskyn vi provar, det blir mindre kvantitet men vi får möjlighet att höja kvaliteten betydligt.

Vi inför ett månadssparande på 100 kronor/mån och på så sätt slipper den kontanthanteringen under våra provningar plus att det går betydligt snabbare att spara till nästa äventyr.

Inga kommentarer: